Computer System Validatie specialist

Mijn naam is Marcel van Langen en ik ben als Business & IT consultant werkzaam voor Profectus ICT B.V.

Komend vanuit de logistiek ben ik geleidelijk in de IT beland waardoor ik mijn ervaring goed kan combineren in mijn huidige baan. Door de verschillende functies die ik binnen de farmaceutische industrie heb bekleed kon ik mij verdiepen in de vaak complexe bedrijfsprocessen, regelgevingen en richtlijnen die in deze industrie van toepassing zijn.

Als Warehouse manager deed ik dit gericht op het vergroten van opslag-, ontvangst-en distributie capaciteit, de validatie van GDP processen en GMP ‘Release’, opslag conditionering – monitoring en afvalstroom reductie. Als Materials manager lag mijn focus meer op het verbeteren van supply chains, MRP, inkoop contracten, het slim combineren van inkooporders en transport en de standaardisatie van maatvoeringen.

Daarnaast heb ik als Facility manager en GxP projectmanager veel projecten gedaan om de kwaliteit, effectiviteit, en betrouwbaarheid te verhogen. Zoals de optimalisatie én GMP-validatie van de cleanrooms en HVAC- systemen en het hergebruik van geconditioneerde lucht. Of de ontwikkeling van lokale ontvochtigingsinstallaties en de implementatie en validatie van HAPA laser engraver en in-line UV-flexo en TEC printing.

Na de analyse van logistieke-, technische- of operationele bedrijfsprocessen vind ik het daarom een uitdaging om goed passende oplossingen te zoeken en vinden binnen de gestelde kaders en mogelijkheden. Door deze toe te passen zet ik verbeteringsprocessen in gang en door de processen te borgen maak ik deze beheersbaar, efficiënt, betrouwbaarheid en kosteneffectief.

Naast mijn ervaring als ICT-manager heb ik mij daarom gespecialiseerd in Business én IT.